Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Zašto su tapete sve češći  izbor za dekoraciju zidova?

Zašto su tapete sve češći  izbor za dekoraciju zidova?

Tapete brzo i lako mogu transformisati vaš prostor onako kako ni jedna druga metoda to ne može. Od golih zidova za vrlo kratko vreme možete stvoriti prelepe dezene koje upotpunjuju izgled prostorije. Kakve prednosti imaju novije generacije tapeta?

Današnje tapete za zid se lako postavljaju i skidaju

Pored boljeg kvaliteta materijala mnogo je bolji kvalitet i lepka kojim se tapete lepe i tako se stvara odličan sistem za dekoraciju zidova. Sada se lepak nanosi samo ili na tapete ili na zid pa ih je mnogo lakše postaviti. Lepak dozvoljava manje korekcije i pomeranja radi što boljeg uklapanja. I sistem skidanja je jednostavniji, a to je ono što je mnoge do skoro odbijalo kada su tapete za zid u pitanju. Nema mukotrpnog ljuštenja, prljavštine i nereda, kvašenjem lepak popušta za jednostavno skidanje.  I ovaj sistem je još više uprošćen tako što su proizvedene i samolepljive tapete za zidove. Njih može postaviti svako. Samolepljive tapete na zadnjoj strani imaju zaštitnu foliju koja se skida i one se lepe direktno na zid. Odlično, zar ne? Savremene tapete za zidove obezbeđuju najminimalnije prljanje okruženja pri postavljanju dekoracije. Molerski radovi raznih tipova ostavljaju iza sebe boju, prašinu i sate i sate ribanja, ovde to nije slučaj.

Dezeni adekvatni za svaku prostoriju

O kojoj god prostoriji govorili postoje na stotine uzoraka koji će dati ideje za novi izgled prostora. Ako vam se dopao dezen neke tapete za dnevnu sobu a čini vam se da je previše jakih boja ne morate odustati od izbora! Takvu tapetu postavite na jedan zid i isticaće se jako dobro. Ovo je čest kompromis i za spavaće sobe koje nemaju velike dimenzije. Rezultat će biti odličan.  Umirujuće šare i boje za tapete za dnevnu sobu ili drugi prostor će istaći nameštaj i druge detalje u prostoru. Ovo su samo neke generalne smernice ali izbor zavisi samo od toga šta se vama svidi. Tapete za dečiju sobu se češće biraju kao vesele, jarkih boja i dezena a često su to i fototapete preko celog zida. Možda će vam biti potrebna pomoć profesionalca kada se postavljaju ovakve vrste jer je teško pravilno uklopiti šare ako to niste radili ranije. Kupite veću količinu jer će biti puno otpada od sečenja upravo iz ovog razloga. Kada se pravilno postave, tapete za dečiju sobu potpuno promene kutak vašeg deteta. Od jednoličnih zidova ulazite u svet princeza, fudbalera, prelepih dezena smelih boja...sve što se dopada vašem detetu pravi je izbor za dekoraciju. 

Čitajte deklaraciju na tapetama

Deklaracija će vam dati informacije da li se i na koji način tapete čiste što je jako bitno naročito ako su u pitanju tapete za dečiju sobu male dece koja će ih prljati. Tapete mogu biti otpornih boja na direktnu sunčevu svetlost za jako osvetljene prostore. Tekstilne tapete su odličan termički izolator, a sintetičke imaju antibakterijska svojstva.  Iz svega navedenog jasno je da su tapete više od obične dekoracije zidova. Zidovi duže ostaju čisti, boje ne blede kao kod klasičnog moleraja pa ćete biti zadovoljni duže vremena. A kada vam se menjaju – jednostavno je i brzo, što ceo proces čini daleko jednostavnijim od drugih tehnika dekoracije zidova.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing