Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Vodič: Kako odabrati baterije za vaše kupatilo

Vodič: Kako odabrati baterije za vaše kupatilo

Odabir baterije za kupatilo može biti vrlo jednostavna i brza odluka ukoliko ste upoznati sa neophodnim karakteristikama koje treba da imaju. Neće biti mesta za razmišljanje, ubeđivanje i neodlučnost ukoliko znate tačno šta vam je potrebno, kao i kakva su svojstva sanitarija za koje se biraju baterije za kupatilo. 

Činjenica je da je važno za svako uređnje, renoviranje i bilo koji vid preuređenja doma dovoljno se informisati o dostupnoj tržišnoj ponudi, pretežnom kvalitetu i cenovnim rangovima. Tako, i prilikom izbora baterije za kupatilo podrazumeva se poznavanje ključnih svojstava koje imaju najbolji modeli u okviru ponude.

Funkcionalnost je neophodna

Bitna karakteristika dobre baterije za kupatilo, bez obzira na vrstu sanitarije za koju se bira jeste njena funkcionalnost. U ovom pogledu pod funkcionalnošću se podrazumeva jednostavna ugradnja baterije za kupatilo, nesmetano, brzo i kontinuirano puštanje vode bez gubljenja snage mlaza i podešene temperature. U pogledu funkcionalnosti važan element jeste i da baterije za kupatilo treba da imaju određene dimenzije, koje će omogućiti da se sanitarije koriste u svom maksimalno predviđenom prostoru. Takođe, kreiraju se tradicionalnija rešenja i dalje – sa dve odvojene ravne ili kružne ručke, ali i ipak dominiraju modernija – jednoručne baterije za kupatilo, ili čak sa senzornim pokretanjem vode.  

Kvalitet je ključni za trajnost

Baterije za kupatilo važno je da budu kvalitetne. Kako je kvalitet široka kategorija koju je teško definisati, u ovom pogledu se mogu izdvojiti neka svojstva slavina. Na primer, bitno je da budu izrađene od čvrstog materijala, najčešće kao inoks baterije za kupatilo, ili danas su popularne one obložene granitom. Nerđajuća svojstva, otpornost na vlagu i kamenac su takođe odlika koju imaju kvalitetne baterije za kupatilo. 

 Ključno pitanje je, kako ih pronaći i prepoznati pre postavljanja i upotrebe? U tom smislu važnu ulogu imaju proizvođači, koji važe za renomirane i kvalitetne, pa je bolje prednost dati trajnosti nego nižoj ceni. U moru ponude, baterije za kupatilo koje su kvalitetne ističu se u specijalizovanim radnjama, imaju određeni garantni rok ili rok u kome je moguće izvršiti zamenu ili reklamaciju. 

Stil je važan za estetski doživljaj

Baterije za kupatilo treba da budu odabrane prema pretežnom stilu koji dominira u ovoj prostoriji. On može biti moderan ili rustičan, odnosno tradicionalniji. Modernu slavinu odlikuje siva, inoks boja ili dostupne nijanse granita. To su najčešće nijanse bele, bež, sive i crne boje. Obično imaju polukružni ili četvrtast oblik, sa nešto većom visinom dela iz kog kreće mlaz vode u odnosu na ručku, odnosno izvijenije su. Za razliku od njih, rustične slavine karakteriše pretežno bronzana, bakarna i srodna boja i dodaci belih detalja, uz klasičan, ravan oblik. 

One se češće ugrađuju u zidove, pre nego u same sanitarije i imaju dve kružne ručke, izrađene u rustičnom stilu. Vrlo često po sebi imaju rad, presijavaju se ili su matirane. Dodatno, izrađuju se često uz određenu simboliku, pa uz sebe imaju određene gravure i oblike koje predstavljaju stilske detalje. Svakako, podrazumeva se da baterije za kupatilo stilski prate uređenje ostatka ove prostorije.  Bez obzira da li je vaše kupatilo uređeno u modernom ili rustičnom stilu, važno je izabrati odgovarajuće slavine, prvenstveno prema funkcionalnosti i kvalitetu, a zatim i u skladu sa estetskim doživljajem. Posebno se vodi računa o dotoku vode, nivou i snazi mlaza, temperaturnim podešavanjima i drugim funkcijama koje odlikuju kvalitetne baterije za kupatilo.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing