Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Uređenje kupatila: Oaza o kojoj bi trebalo najviše da razmišljate prilikom svake promene

Uređenje kupatila: Oaza o kojoj bi trebalo najviše da razmišljate prilikom svake promene

Kupatilo nije samo mesto u kojem održavate svoju ličnu higijenu, već mesto iz kojeg kreće često vaše raspoloženje. Veoma je bitno da kada se pogledate u ogledalo budete zadovoljni onim šta vidite, ali to se neće dogoditi ni pored sve šminke, niti protiv najlepše garderobe, ukoliko vaše okruženje nije prijatna i ukoliko u vašim mislima sam izgled kupatila ne izaziva zadovoljstvo i prijatan osećaj.

Ukoliko se posavetujete sa feng šui tehnikama, videćete koliko se pažnje obraća na kupatilo, te će vam samo to reći da je pri uređenju kupatila potrebno dosta razmisliti i osmisliti polako čitav plan promene njegovog izgleda. Ukoliko su trpezarija i dnevni boravak oaza koja okuplja porodicu i prijatelje, spavaća soba oaza u kojoj stičete potreban odmor, onda je kupatilo definitivno oaza spokoja, potpune opuštenosti i intimnosti koja je potrebna apsolutno svima. Evo nekoliko saveta za uređenja kupatila koji će vam pomoći prilikom njegovog renoviranja.

Boje

Ne bi trebalo da bude ogromnog kontrasta među bojama koje su u samom kupatilo, nebitno da li se tiču pločica, sanitarije ili bilo čega drugoga. Veliki kontrasti umeju da učine da se osećate napeto i nervozno, a to definitivno ne bi trebalo da se dogodi u samom kupatilu. Ukoliko uređujete kupatilo, odlučite se za neke pastelne i svetle boje, jer pored toga što povoljno utiču na raspoloženje od samog jutra, učiniće da se vizuelno prostor proširi i čini dosta većim.  Čak i boje detalja treba da se uklapaju u sve to, kako bi se sve utopilo i zajednički činilo da prostor izgleda veće, što ujedno opet utiče na vaš lep i prijatan osećaj. Ovo je posebno važno za manja kupatila, koja usled tamnijih boja mogu da izgledaju još skučenije i zbijenije.

Osvetljenje

Ukoliko se odlučite na revoiranje i uređenje kupatila, posebnu pažnju obratite na osvetljenje koje tom prilikom možete da sredite i poboljšate. U većini domova osvetljenje se svodi na obične sijalice koje emituju žutu svetlost, dok bi daleko bolje bilo da se sve osvetli belim svetlom. Osim što ćete bolje videti kada se sređujete, čistite, bilo šta da radite, bela svetlost je prirodna, prijatnija je oku, pa će i to uticati da ovo postane vaše novo omiljeno mesto u kući.

Dekoracija

Uređenje kupatila osim grubih radova, postavljanja novih pločica, sanitarije, nekih ormara ili eventulanog krečenja, podrazumeva i dekorisanje celokupne prostorije. Kako je u detaljima u stvari lepota, posebnu pažnju obratite na taj deo pri uređenju kupatila u vašem domu. Nemojte preterati sa unošenjem nekih sitnih biljaka, predmeta koji nemaju konkretnu funkciju u kupatilu, ukrasnih i mirišljavih svećica, već za dekor odaberite ono šta vam je i potrebno u samom kupatilu. Peškiri, nekih jačih boja, koji se slažu jedan sa drugim, posude za prašak, sapun za pranje ruku, čaše za četkice za zube, četke za kosu, takođe su potrebni, a opet detalji kojima možete da dekorišete svoje kupatilo i učinite ga daleko boljim i lepšim. Tu su i različite korpe koje možete da koristite za odlaganje kozmetike, nekih drugih sitnica, veša, a koje odabrane u skladu sa izgledom kupatila izgledaju još lepše i pružaju topao osećaj dok provodite vreme sređujući se i pripremajući za još jedan dan ili već za spavanje.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing