Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Uređenje kuhinje: Najzanimljiviji trendovi koje svi vole

Uređenje kuhinje: Najzanimljiviji trendovi koje svi vole

Koja prostorija u vašem domu vam je najomiljenija? Većina će u prvi mah reći da su to dnevni boravak ili spavaća soba, ali zapravo, kada se malo zamislimo, najlepši trenuci i najviše vremena se provodi u kuhinji, spremajući sve one poslastice i specijalitete koje volimo i koji nas čine srećnijima. Zbog toga je i potrebno posebno misliti o uređenju kuhinje kada dođe na red, zbog čega smo danas izdvojili nekoliko jako popularnih trendova u poslednje vreme koji su poželjni da se nađu kao deo svake kuhinje.

3D pločice za kuhinju

Jedan od trendova koji se odjednom pojavio, veoma iznenadio i većini se dopao jesu 3D pločice za kuhinju koje su jako interesantne već na prvi pogled. Ono što je još zanimljivo, jeste da su se uz 3D pločice za kuhinju vratile u upotrebu veliku i keramičke pločice, koje su dugo zamenjivane porcelanskim, pločicama od drugih materijala, te tablama koje su postavljane umesto pločica. 3D pločice za kuhinju najpre popularnim čini to što su vrlo otporne na vlagu, što je jedan od najbitnijih stavki, kao i lako održavanje. Iako su reljefne, 3D pločice za kuhinju imaju završni baršunasti film, koji daje sjaj i nežnost pločicama, ali i mogućnost da se lako i brzo čiste, te nema zadržavanja nečistoća u nekim njihovim delovima. 3D pločice za kuhinju daju dinamičan i impresivan izgled kuhinji u kojoj se nalaze, upravo zbog svoje reljefnosti i činjenice da nisu ravne kao sve ostale na koje smo navikli. Zbog toga je potrebno da kuhinjski elementi budu jednostavniji, smirenih linija i boja, kako bi se uklopili i zajedno činili jedan savršeno osmišljen enterijer za ovu prostoriju.

Tapete za kuhinju

Još jedan trend uređenja kuhinja jeste postavljanja tapeta za kuhinju umesto standardnih keramičkih pločica. Za razliku od tapeta za dnevnu sobu koje su najčešće foto tapete izrađene u raznim dezenima i bojama, za kuhinju se pre svega koriste vodootporne tapete u dezenu pločica. Ovaj način uređenja kuhinje pre svega smanjuje troškove jer su tapete jeftinije od pločica, ne morate skidati pločice da bi postavili tapete i možete odabrati bukvalno bilo koji dezen. U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor vodootpornih tapeta zakuhinju ali i kupatilo.

Detalji od metala

Jedan od trendova koji je veoma popularn, a ide odlično i uz trend 3D pločica za kuhinju, jeste velika upotreba metala u uređenju enterijera. Metal se može koristiti u različite svrhe. Tu su najpre metalni detalji, kao što su kačilice za krpe, neke elemente kao što su velike kašike za špagete i sličan pribor. Od metala mogu biti držači za saksije za začinskim biljem, a mogu biti i jednostavni, lusteri koji se spuštaju sa plafona iznad kuhinjkog radnog stola ili trpezarijskog stola i ostrva ukoliko su u kuhinji. Metalni detalji u kuhinjama modernog izgleda ili kuhinjama koje teže nekom rustičnom izgledu, biće odličan izbor koji će doprineti tome da svi želite da provodite u njoj što više vremena – a to znači više ukusnijih i lepih jela za sve. 

Kontrast i kombinacija tekstura

Postizanje kontrasta kombinacijom različitih tesktura, boja, uvek je bio trend u uređenju enterijera, ali se on nije toliko okretao uređenju kuhinja. Međutim, sada je kao vrlo popularan trend došao i do nje. Kako smo već pokrenuli priču o pločicama, kombinacija u tom pogledu je i te kako poželjna, pa se sve više radi kombinacija 2D i 3D ppločica za kuhinje, koje daju neverovatno interesantan izgled celom prostoru. Tu je naravno i kombinacija boja pločica i kuhinjskih elemenata, jedna od najpopularnijih sada jeste crno-bela kombinacija, pa i samih tekstura, gde se kombinuju mat i polirane površine, šarene i ravne i slično.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing