Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Uređenje dečije sobe po meri vašeg mališana

Uređenje dečije sobe po meri vašeg mališana


Dizajniranje enterijera vrlo je popularno u savremenim životnim tokovima. Uređuju se dnevne i spavaće sobe, kuhinje, kupatila, ali i kutak za najmlađe – dečija soba. Napredak tehnologije razvio je brojne metode i tehnike uređenja doma, bilo stana ili kuće. Dečija soba je neizostavan prostor za mališane, u kojem treba da se osećaju prijatno, bezbedno i komotno.
Prostor za najmlađe danas se uređuje u skladu sa modnim principima: postavljaju se dečije tapete, dečiji luster, stone lampe, rasveta za dečiju sobu, raspoređuju igračke, police i mnogo toga drugog. Ključne elemente uređenja, koji se odnose na zidove i osvetljenje dečije sobe dajemo u ovom tekstu.


Tapete za dečiju sobu

 

Dečija soba često se uređuje bez detaljnih principa – što više šarenila, dezena, različitih stilova i boja, uz kvalitetan nameštaj i sve neophodne sitnice. Zidovi su bitan deo ulepšavanja enterijera, posebno kada se radi o deci, jer je bezbednost na prvom mestu, a dopadljivost na drugom. Tapete za dečiju sobu su tradicionalno, a ujedno i moderno rešenje prekrivanja zidova, koje je danas znatno unapređeno.

 

Predstavljaju važne „čuvare“ zidova, i omogućavaju ređe potrebe za krečenjem. Savremene tapete su pogodne za čišćenje suvim ili vlažnim krpama, a veštom kombinacijom boja prekrivaju nepravilnosti zidova, i daju manju vidljivost zaprljanih delova.

 

Dečije tapete

 

Dečije tapete danas se izrađuju u dve ili tri dimenzije, u različitim temama, oblicima i debljini. Često se kreiraju sa tematikom omiljenih likova iz crtanih filmova, serija ili igračaka. Dominiraju Disney motivi, Frozen, poni, Patrolne šape i slično. Jednostavno se lepe, uz prethodno očišćene, potpuno ravne zidove. Obično se postavljaju na vidljive zidove, jer svaka tapeta ima svoju „priču“. Tapete za dečiju sobu se uklapaju uz ostatak prostora i predviđenu rasvetu, kako dizajnom, tako i bojama i nijansama.

 

Rasveta za dečiju sobu

 

Tapete za dečiju sobu samo su jedan deo uređenja ovog zanimljivog prostora. Pored njih, tu su i lusteri, stone lampe, led i druga rasveta za dečiju sobu. Kada govorimo o osvetljenju, važno je da u svakoj prostoriji bude dovoljno svetlosti. S obzirom da deca borave u svojim sobama, igraju se, uče i odmaraju, bitno je da nivo svetlosti bude dovoljan i optimalan. Rasveta za dečiju sobu dobro je da ne bude jaka i led bela, s obzirom na činjenicu da može uticati na otežanu vidljivost. Lusteri za dečiju sobu obično su u zanimljivim dezenima, uz popularne motive, ili u potpuno neobičnim oblicima.


Tapete za dečiju sobu sa motivima likova iz crtanih filmova

 

Veštački izvori svetlosti važno je da budu usklađeni. Stone lampe za dečiju sobu uglavnom se kupuju radi olakšavanja učenja, čitanja i priprema za spavanje. Ukoliko je svetlosti u sobi malo, potrebno je povećati uz kupovinu jačih sijalica, ili dodavanje stonih ili zidnih lampi. Pored funkcionalnosti, kada govorimo o izgledu, rasveta za dečiju sobu je obično usklađenih nijansi, iako sve češće dominira šarenilo i raznobojni dezeni, nestandardni oblici i slično.

 

Dečije tapete ispunjavaju srca mališana, posebno kada u ogromnom formatu mogu videti omiljenog junaka crtanog filma, bajke ili ilustracije. U istom stilu moguće je da se postavi rasveta za dečiju sobu, kada je užitak mališana potpun. Igra boja, dizajna i predviđena funkcionalnost tapeta i rasvete, učiniće da dečija soba bude moderna, savremena, moderna i kvalitetno opremljena.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing