Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Trikovi kojim ćete lakše optimizovati prostor u Vašem malom kupatilu

Trikovi kojim ćete lakše optimizovati prostor u Vašem malom kupatilu

Ukoliko imate malo kupatilo ne brinite, postoji puno ideja koje možete iskoristiti kako biste nadoknadili taj “nedostatak”. Malo kupatilo mnogi smatraju velikom manom, dok je za mnoge dizajnere ono veliki izazov.

Verovatno se pitate da li je moguće da Vaše malo kupatilo izgleda funkcionalno, a u isto vreme estetski funkcionalno? Odgovor je da, moguće je, a mi ćemo se potruditi da Vam predložimo neki dizajn Ili neku zanimljivu ideju koja će zadovoljiti Vaše potrebe.

Važna je boja kupatila

Malo kupatilo itekako može biti stilsko, praktično i veoma efikasno iskorišćeno. Vaše malo kupatilo postaće neuporedivo veće ukoliko upotrebite neutralne boje. Iako će tamnim bojama Vaše kupatilo izgledati elegantnije, one se lošije uklapaju, tako da je najbolje da koristite bež, belu i svetlije tonove. Kombinacijom bele i zelene boje stvorićete lep i svež ambijent. Na taj način ćete umesto skučenosti imati osećaj beskrajnosti, a Vaše kupatilo će Vam izgledati kao da nije zasebna prostorija.

Kako i koji nameštaj rasporediti u malom kupatilu?

Pošto je Vaše kupatilo malo potrebno je da za svaki element osmislite gde će i kako stajati. Zato je važno da se što je više moguće maksimizira prostor kupatila. Pametno ćete iskoristiti ćoškove tako što ćete tu smestiti lavabo. Dodatano smanjenje prenatrpanosti možete postići ukoliko Vaš lavabo bude sa ormarićem pogodnim za odlaganje peškira i drugih nepotrebnih sitnica. Zato je preporuka da izaberete visok lavabo koji će se uklopiti u ukupan enterijer Vašeg kupatila. Sa visokim lavaboom odlično će se slagati i ovalno ogledalo na zidu. Na taj način ćete postići formiranje centralne tačke u tom prostoru. Dobro rešenje može biti i ukoliko ispod lavaboa stavite kutiju za odlaganje peškira. I na taj način ćete značajno smanjiti gomilanje nepotrebnih stvari. Ukoliko imate sitnice koje stalno koristite razmislite o ugradnji plutajuće police. Zbog teskobe i skučenosti savet je da koristite ormariće sa zaobljenim ivicama, jer postoji velika verovatnoća da naletite na njega u žurbi i tako se povredite. Takođe, jedna od solucija je i ugradnja male kade, koja će u kombinaciji sa velikim pločicama, i nezaobilaznim svetlim nijansama, značajno vizuelno povećati veličinu vašeg kupatila. Vašim tuš kabinama ne stavljajte zavese, već pokušajte da Vaša kabina bude sastavni deo kupatila sa staklenim vratima. Pločice slobodno postavite sve do kraja zida.

Ne zaboravite na osvetljenje kupatila

Razmislite o dodavanju dnevnog svetla ukoliko je to moguće kako biste otvorili Vaše kupatilo i napravili od njega svetao i živ prostor. Osvetljenje se čini detaljem, međutim ono je ključno u optimizaciji malog kupatila. Belim nameštajem povećaćete značajno osvetljenje, a udarićete i lični pečat. Ukoliko dodate više ogledala, vaš manji prostor će vizuelno izgledati veći.

Menjajte detalje u kupatilu

Svakako najjeftiniji način da preuredite i osvežite vaš kupatilski prostor jeste da promenite pribor koji koristite. Znajte da ćete malim promenama značajno doprineti na personalizaciji Vašeg kupatila. Detalji koje možete promeniti mogu biti zamena staze ili tepiha u kupatilu. Njih dalje možete usklađivati sa bojama na tuš zavesi ukoliko je, naravno, posedujete. I druge detalje možete menjati. Peškiri, zavese u kupatilu, držači za četkice, posude za sapun su neke od njih. Veličinu možete povećati i ako promenite pozadinu u kupatilu, ali i ukoliko stavite neki od šablona na zidovima.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing