Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Renoviranje kupatila po meri - Najbolji način da opremite kupatilo baš kao što želite

Renoviranje kupatila po meri - Najbolji način da opremite kupatilo baš kao što želite

Svaki kutak doma ima neku svoju namenu: da olakša i omogući odmor, da pripremate hranu, ili vodite računa o sebi, izgledu i higijeni. Kupatilo je upravo prostorija u domu, poslovnom prostoru ili javnom objektu koja je neophodna zbog osnovnih potreba i održavanja higijene.

Svako poželi da ima kupatilo koje je potpuno moderno, opremljeno i sređeno po sopstvenoj želji i ukusu. S obzirom da renoviranje kupatila zahteva da izdvojite značajne sume novca, važno je da opremanje bude kvalitetno, jedinstveno i funkcionalno osmišljeno.

Sanitarije su bitan element renoviranja kupatila

Sanitarije su elementi bez kojih kupatilo nema funkciju. Tu spadaju: tuš kabine, džakuzi ili klasične kade, lavabo, wc šolja i slično. U najvećoj meri se kupuju već gotova rešenja, koja majstori postavljaju lepljenjem ili šafljenjem za podove ili zidove, na koje se prethodno lepe pločice. Tuš kabine se mnogo ćešće postavljaju u poređenju sa kadom. Nekada se vrši izrada tuš kabina po meri, kada je ograničen prostor koji renovirate. Kade zauzimaju dosta više prostora, ali su i komfornije i pogodnije za relaksaciju. Što se tiče lavaboa, postavlja se samostalno uz sifon za protok vode, uz keramički stub, ili povezan sa ormarićem.

Pogledajte kompletnu ponudu santarija

Obično iznad se postavljaju pravougaona ili okrugla ogledala, sa osvetljenjem ili dekorativnom rasvetom. WC šolja je vrsta sanitarije koja se izrađuje danas uz niski, povezani vodokotlić, pre nego što se postavlja odvojeno. Za sanitarije je potrebno izdvojiti veće sume novca, ali i tu možete napraviti različite uštede u pogledu izbora klase, modela i vrste sanitarija. Najveće dileme kupci imaju kada se biraju tuš kabine.

Tuš kabine su funkcionalno rešenje za svako kupatilo

Danas u skoro svakom domu postoje tuš kabine u kupatilima. Razlog za to je velika ušteda prostora: one se proizvode u merama širine manjim od metar, ili većim prema potrebi, a visinom mogu da se protežu do plafona. Mogu da budu postavljene samo oblikovane osnove, ili da budu obložene staklom ili PVC-om. Staklo je najčešće matirano ili išarano, pre nego klasično, ravno, jer je jednostavnije za održavanje. Na staklo se postavljaju ručke, bilo metalne, aluminijumske ili neke druge. Predlaže se da tuš kabine budu postavljene u uglovima kupatila, obavezno na zidove koji su celom dužinom i širinom obloženi pločicama za kupatilo.

Nikako nije dobro da, čak i kada se radi o izradi tuš kabina po meri, one budu postavljene u blizini rasvete, bojlera, radijatora ili ispod prozora. Razlog su potrebe razdvojenosti vodenih i električnih instalacija. Izrada tuš kabina po meri vrši se tako što se napravi baza od blokova i pločica, pa se iznad postavi zavesa ili staklo. Takođe, moguće je da tuš kabine po meri budu i napravljene od drugih materijala, i da izgledaju kao kupljena gotova rešenja. Prednosti tuš kabine po meri su te što svaki milimetar slobodnog prostora možete iskoristiti, a to je sve značajnije što je kupatilo manje. Tuš kabine mogu imati obične tuš baterije, ili čitav hidromasažni program, čak sa muzikom i prostorom za sedenje. Nekada se odvojeno postavljao džakuzi, a sada je to moguće imati i uz velike tuš kabine. Veća osnova i dubina, staklo koje se pomera i mnogo funkcija može imati ova vrsta sanitarije, pa da vam skupoceni džakuzi nije ni potreban. Renoviranje kupatila može obuhvatati čitav niz različitih poslova, od zahtevnih i fizički obimnih i teških radova, do zanimljivih izbora uređenja enterijera kupatilskim nameštajem i dekoracijom. Da biste sve realizovali po vašoj želji, dobro je da isplanirate kako želite da izgleda, i realno predvidite raspoloživ budžet za ovu investiciju.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing