Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Redizajn kupatila: kako da uklopite različite detalje uz pločice

Redizajn kupatila: kako da uklopite različite detalje uz pločice

Rešili ste da ovog leta potpuno promenite prostoriju u kojoj počinjete i završavate svaki dan? Podržavamo Vas u ovoj odluci.

Redizajn kupatila ne mora nužno biti skup, jer se mogu promeniti samo pojedini detalji koje ćete birati u skladu sa tim kakve keramičke pločice imate, ali ako ste rešili da u potpunosti promenite izgled ove prostore, onda Vam savetujemo i kakve pločice i sanitarije da birate kako biste postigli moderan izgled ovog ambijenta.

Ako su Vaše keramičke pločice standardnih boja i formi...

U većini kupatila u našoj zemlji, zidne pločice dolaze u standardnoj kvadratnoj formi, bele ili bež boje. Podne pločice uglavnom su tamnijih nijansi, zelene, braon ili plave.

U zavisnosti od toga kakve su keramičke pločice u Vašem kupatilu, možete birati i razne detalje koji će u potpunosti izmeniti ovaj prostor. Stoga je glavni savet da se pažnja usmeri na njih, a ne na ove stare pločice koje polako izlaze iz mode.

Tako uz bele keramičke pločice možete imati bezbroj kombinacija, od neobičnih sivih držača za sapun i čaše za četkice i pastu za zube, do bogato dekorisanih držača za peškire. Uz zidne bež pločice dobro će se uklopiti ovi elementi u drečavima bojama ili nijansama zemlje. Pažnju skrenite i novom tuš-zavesom sa bogatim i neobičnim šarama, čija će pozadina biti iste boje kao i zidne pločice.

Podne pločice efikasno možete sakriti prostirkama za kuaptilo, koje ćete uklopiti kao jednobojne primerke uz zavesu ili se pak možete okrenuti dezenima koji danas zaista dolaze u bezbroj varijanti.

Ako u potpunosti renovirate kupatilo...

Ako potpuno renovirate kupatilo, predlažemo Vam da promenite najpre stare keramičke pločice i birate one većih pravougaonih formi, u mermernoj, sivoj ili varijanti u bojama i teksturi drveta. Prve dve verzije odgovaraju elegantnom stilu uređenja kupatila, dok se poslednja najčešće koristi u onim kupatilima koja podsećaju na spa-centar.

Ovako izabrane pločice trebalo bi da se nađu iznad kade ili tuš-kabine, u kombinaciji koju čine zidne keramičke pločice većih dimenzija u beloj ili bež varijanti i pločice za pod u najtamnijim nijansama iste boje.

Klasična elegantna varijanta zahteva da sanitarije budu u mermernim nijansama ili čak sivoj boji, dok će se uz pločice sa teksturom drveta odlično složiti kada koja podseća na drvo ili pak bela kada kojoj su vidljive nožice. Čak i kupatila sa tuš-kabinom mogu podsećati na spa-centar, ako se uz zidne pločice koje podsećaju na drveni zid ukomponuje pod u vidu mozaika od kamenčića.

Ako želite da menjate samo keramičke pločice...

Za promenu kupatila biće dovoljno i da promenite samo pločice, te Vam ovom prilikom savetujemo da sa klasičnim belim sanitarijama kombinujete svetlo ili tamnosive pločice u većim pravougaonim formama. I pločice bele boje poput cigli na zidovima mogu biti zanimljive, a njih bi trebalo da upotpune podne pločice bele osnove sa bogatim apstraktnim crvenim ili crnim šarama, već u zavisnosti od toga želite li da u ovu prostoriju unesete klasiku ili vesele detalje.

Čak i ako želite male promene koje mnogo znače, biće dovoljno da promenite pločice na samo jednom zidu, te standardne forme i boje možete kombinovati sa crnom, poput šahovske table, na zidu iznad kade ili u okviru tuš-kabine.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing