Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Planirate renoviranje stana? Evo šta je u trendu ove sezone

Planirate renoviranje stana? Evo šta je u trendu ove sezone

Ako pravite spisak svih onih radova koje želite da obavite kako biste svoj dom udesili prema sopstvenom ukusu, evo ideja koje će Vam sigurno pomoći u raznim odlukama, pogotovo ako Vam je cilj da Vaš dom bude uređen po poslednjim trendovima.


Moderna rasveta

Za početak, osvetljenje je jedna od najbitnijih stavki, slažu se svi dekorateri. Ono je tu ujedno i da istakne sve one prednosti koje želite da budu u prvom planu, a obavezno je ukoliko su prostorije slabije osvetljene dnevnom svetlošću.

Za sve one koji žele moderan prostor, postavljanje LED rasvete, makar u dnevnoj sobi, nešto je što bi trebalo sprovesti. Ova vrsta rasvete ujedno se uklapa u sve minimalističke stilove ali i prostore manjih dimenzija, pre svega jer ne zauzima mnogo mesta a zatim jer i vizuelno dodaje kvadrate.

Lusteri su postali sledeća izuzetno tražena stavka, pogotovo ako uređujete trpezariju. Tada Vam samo jedan kom sa mnogo perli, staklića i većim brojem sijalica, u malo retro fazonu, može postati upečatljiv akcenat koji će pritom dobro osvetliti čitav ambijent.

Lampe, podne, zidne i stone, trenutno su posebno u trendu, pogotovo sa abažurima u vidu raznim geometrijskih oblika, od valjaka do kocki. One se savršeno slažu sa svakim prostorom.

Obavezne promena stolarije

Nešto zahtevniji radovi podrazumevaju i novu izolaciju, a u njih se svakako uklapa promena dotrajale stolarije. Ako želite da zaista budete trendi, onda je PVC stolarija jedinstveno rešenje.

Ne samo što je poznata kao odličan izolator, već i ova vrsta stolarije ujedno predstavlja odličnu bazu za aplikovanje različitih folija koje imitiraju teksturu drveta. Tako možete sa čitavim ambijentom složiti upravo onu nijansu koja Vam se posebno uklapa, tako da joj ne žrtvujete funkcionalnost i osnovnu namenu.

Pločice u trendu

Promena pločica učiniće čuda za kuhinju i kupatilo, te bi o ovim radovima trebalo posebno razmisliti i pametno birati.

Kuhinje u trendu trenutno odlikuju pločice većih dimenzija u mat varijantama, od crvene i bordo do sive i bele, dok će oni malo hrabriji imati prilike da se odluče za tamnu plavu ili nijansu lavande. Svi ovi tonovi dobro se uklapaju sa kuhinjskim nameštajem u beloj ili crnoj boji, takođe izuzetno modernim i privlačnim.

Sa druge strane, kupatila u trendu uređuju se poput spa centara, koji podrazumevaju korišćenje boja prirode u enterijeru. To konkretno znači da možete kombinovati pločice u svetloj zelenoj boji sa onima većeg formata koje imitiraju teksturu drveta, unoseći tako toplinu i dašak prirode u ovu prostoriju.

Nebične nijanse boja za zidove

Krečenje je nešto što se gotovo podrazumeva prilikom renoviranja stana, pa ga ni ovde nećemo zaobići.

Ove sezone odlučite se za tamnije boje ukoliko Vam osvetljenje to dozvoljava, te birajte tamniju nijansu sive, bordo, braon, tamnu boju maline ili kraljevsku plavu nijansu.

Za sve slabije osvetljene prostore, biće dovoljan i samo jedan zid u nekom od ovih tonova, dok svi ostali mogu poneti svetlu bež boju, bledu žutu ili pak klasičnu belu boju, ali u nijansama slonove kosti, morske ili pene kapućina – nikako čistoj beloj, koja deluje sterilno i već dugo nije IN.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing