Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Pažljivim odabirom staklene tuš kabine sprečite nezgode u kupatilu

Pažljivim odabirom staklene tuš kabine sprečite nezgode u kupatilu

Staklene tuš kabine predstavljaju inovativno rešenje za kupatilo, koje ima odličan dizajn i ulogu u kupatilu raznih kvadratura. Planiranje izgleda kupatila obuhvata donošenje odluke o ugradnji tuš kabine ili kade, sa različitim materijalima, mehaničkim i drugim svojstvima.

Da bi kupatilo bilo prava oaza mira, danas se razlikuju mnogi načini postavljanja tuš kabina, zaštitnih ograda, stakla, zavesa i slično. Važno je izabrati dizajn, ali voditi računa i o svojstvima staklene tuš kabine, ukoliko se za tu varijantu odlučite, radi bezbednosti i sigurnosti prilikom tuširanja, otvaranja i zatvaranja vrata. Pritužbe se ponekad javljaju u pogledu staklene tuš kabine i pucanja u delove, naizgled bez razloga, što mnoge nadležne institucije i komisije širom sveta proveravaju u svrhu zaštite potrošača.

Prednosti ugradnje staklene tuš kabine

Zašto se odlučiti za ugradnju staklene tuš kabine? Razloga je više: prvo, uštedećete prostor u odnosu na postavljanje kade, zatim nećete opterećivati površinu teškim i nepraktičnim materijalima i stvorićete oazu fenomenalnog dizajna različitih dimenzija i oblika, koja će učiniti kupatilo vizuelno većim nego što zaista jeste. Staklene tuš kabine daju više svetlosti u prostoriji, nego postavljanje zavesa i drugih barijera umesto stakla. Na taj način i pločice dolaze do izražaja, motivi ili slike na njima, koje mogu biti interesantnog i modernog dizajna. Možete izabrati čisto, gravirano ili matirano staklo, u zavisnosti od želja i potreba. Takođe, ručke na staklu danas su različite, od drvenih, metalnih, pa zatim kružnih, pravougaonih i drugih oblika i raznih dimenzija.

Staklene tuš kabine zahtevaju opreznost

Staklo kao materijal danas se izrađuje u različitim dimenzijama, među kojima je najvažnija debljina. U zavisnosti od tih svojstava, može doći do težeg ili lakšeg pucanja staklene tuš kabine ukoliko su ugrađene ne kvalitetne staklene tuš kabine. U Alvos-u sva oprema za kupatilo kao i kupatilski nameštaj su izrađeni od najkvalitetnijih materijala i čime možemo garantovati da staklo neće puću kao što je slučaj kod kineskih i tuš kabina drugih nekvlaitetnih proizvođača. Iako se retko dešava, slučaju pucanja stakla, najvažnije je da budete prisebni, a najbolje je ako već mora to da se dogodi, da bar ne bude kada budete u kupatilu, ili još gore, pod samim tušem. Uvek pri ruci imajte peškir, čak je poželjna i zaštita na staklu. Problem pucanja se obično javlja sa kaljenim staklom, što može biti vrlo opasno. Postoje mnoga rešenja tog problema. Na primer, na staklene tuš kabine mogu se nalepiti neki stikeri, nalepnice ili primeniti druge trajne umetničke tehnike koje će učiniti staklo sigurnijim. Naime, u slučaju da dođe do pucanja, staklo ostaje zalepljeno za nalepnicu ili drugi predmet. Da ne biste bili pod stresom šta može da se dogodi, ili morali da posetite lekara, a imate neizmernu želju za ugradnjom staklene tuš kabine, samo vodite računa o kvalitetu stakla, manipulaciji vratima tuš kabine i nikako ne praviti nagle pokrete. Pritisak na staklo rezultira pravljenju oštećenja na ivicama, mikroskopski malim nesavršenostima, teško uočljivim, koji kasnije rezultiraju pucanjem konstrukcije.

Problemi sa kaljenim staklom tuš kabine i rešenja

Kaljeno staklo, generalno posmatrano vid je izlivene staklene površine. Po svim svojstvima, treba da bude dosta pouzdanije i stabilnije od drugih vrsta. Veliki izbor staklenih tuš kabina od kaljenog stakla možete pronaći u našoj ponudi. Kada dođe do pucanja, najčešće prelazi u milione sitnih delova, koji se nekad ne razrade dovoljno velikom brzinom, pa ostane po nekoliko većih koma sa oštrim ivicama koje mogu prouzrokovati povredu osobe. Ako se tokom tuširanja oseti škripanje stakla, ako imate dovoljno vremena, dobro je napustiti tuš kabinu. Međutim, ako odmah nakon zvuka dođe do pucanja staklene tuš kabine, ne treba paničiti. Naprotiv, treba biti što smireniji, sačekati minut i pronaći najbezbedniji put za izlazak, stavljanjem perškira preko rasutog stakla. Alvos kao jedna od vodećih firmi za opremu za kupatila i kupatilski nameštaj koji ima više od 10 godine iskustva u raznim istraživanjima, dokazuje da je rešenje za bezbednost staklene tuš kabine u kako u rukama proizvođača tako i korisnika. Tačnije, redovnim proveravanjem funkcionisanja vrata tuš kabina, njenih ručki, zatim i pregledanje ivica staklene površine od strane korisnika, ali i stručnjaka. Takođe, kupovina staklene tuš kabine koja ima potvrdu da je proizvedena u skladu sa najvišim industrijskim standardima u svetu, dodatna je potvrda kvaliteta stakla. Bilo da se odlučite za staklene tuš kabine, ili neki drugi oblik, opreznost je potrebna u prostoru kupatila, kako prilikom ugradnje, tako i tokom korišćenja i održavanja. Saveti stručnjaka u ovoj oblasti uvek su dobrodošli i pružaju sigurnost. Proveravanje kvalitativnih svojstava staklene tuš kabine u pogledu potvrde kvaliteta na datim dokumentima i garancijama, takođe je ključna stavka prilikom odlučivanja koju vrstu ćete ugraditi u kupatilu, a da daje funkcionalnost i estetiku raspoloživom prostoru u isto vreme.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing