Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Osnovni saveti za renoviranje kupatila

Osnovni saveti za renoviranje kupatila

Kada poželite da promenite izgled svog kupatila, bilo to kroz detalje, neke sitne promene ili kroz potpuno renoviranje celokupne prostorije, ukoliko započnete neko mini istraživanje, uvidećete da postoji ogroman broj saveta, načina na koje to možete sve da uradite i postignete efekat koji ste zamislili. Razlog tome je upravo činjenica da je kupatilo mesto na kojem započnete, ali i završite svoj dan, pa je baš zbog toga potrebno da izgleda prijatno i da se u njemu osećate najlepše što možete. Uostalom, to je mesto gde smo svi najopušteniji, gde svi postaju najbolji govornici, pevači i sl. Bilo kako bilo, postoji dosta stvari na koje treba obratiti posebnu pažnju prilikom sređivanja samog kupatila, a neke od njih su upravo ove.

Kvalitet opreme za kupatilo

Nekada je potrebno u manjoj meri i žrtvovati možda izgled, a sve u službu kvaliteta. Veoma je bitno da sve ono što kupite za svoje kupatilo, za njegovo renoviranje i uređivanje, bude vrhunskog kvaliteta, budući da će većina te opreme u stvari stajati u kupatilu dosta godina, pa samim tim treba da bude što izdržljivije i da ne podleže vremenu kroz drastične promene. Zato je naš savet da uvek na prvo mesto stavite kvalitet, ne samo pri uređenju kupatila, već pri uređenju kompletnog doma, a odmah zatim razmišljajte o izgledu i tome da prostor dekorišete i učinite toplijim i prijatnijim.

Kvalitet materijala

Kada govorimo o kvalitetu, ne mislimo samo na opremu (tuš kabina, kada, lavabo…), već je vrlo važan, možda čak i bitniji kvalitet materijala. Mnogo jednostavnije ćete zameniti dotrajalu tuš kabinu ili tuš kabinu koja vam se više ne dopada, nego što ćete to moći da učinite sa lošim pločicama ili cevima. Zbog toga vodite računa da cevi, pločice i prateći materijal, kao što je lepak za pločice, budu kvalitetni i da kvalitetno budu ugrađeni. Kada je sve to dobro urađeno, tako da vam traje godinama, lako i znatno jeftinije možete dekoristati i menjati izgled vašeg kupatila kada osetite potrebu za promenom.

Odabir boja

Najčešće se za kupatilo bira jedna, a najviše dve boje. Nikada ne težite tome da vaše kupatilo obiluje bojama, da se prelivaju iz jedne u drugu, budući da je ovo prostorija koja zahteva da bude uvek čista, svežeg i jednostavnog izgleda, da u vama izaziva mir i smirenost, jer kada dan ili noć započnete u takvom okruženju, onda će biti lakše da i sami budete takvi.

Detalji

Kada završite ove “krupne” radove, vreme je da date „final touch“ svom kupatilu, a to ćete najbolje uraditi ubacivanjem različitih detalja. Ukoliko se radi o većoj prostoriji možete da ubacite neke dekorativne sveće, zanimljive svećnjake, latice, ali detalje možete iskoristiti da budu i deo opreme, poput posude za običan, posude za tečni sapun, čaše za četkice za zube, polica za peškire i ostale potrepštine koje se nalaze u kupatilima. Možete dodati drvene korpe za veš, zanimljive držače za toalet papir ili nešto drugo, te ćete svim tim korisnim detaljima oplemeniti celokupni prostor kupatila i učiniti ga daleko lepšim i prijatnijim, čime ćete se i sami osetiti lepo.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing