Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Neka mermer ulepša vaše kupatilo

Neka mermer ulepša vaše kupatilo

Da li ste razmišljali kako ćete kreirati vaše oazu mira? Da li će da odiše tradicionalnim stilom, jednostavnošću, modernim dizajnom ili, pak, elegancijom? Mi ćemo pokušati da vam pomognemo u tom izboru tako što ćemo vam predložiti nekoliko originalnih ideja za uređenje kupatila koje će ga sasvim sigurno osvežiti, i dati mu novu dimenziju. Pri tome je važno da kupatilo uredite tako da odgovara vašim prohtevima, zahtevima, željama, potrebama, ali i prostoru.

Mermerna kupatila – šik i trendi

Jedna od originalnih ideja jesu svakako mermerna kupatila. Mermer odnosno mramor je metamorfna stena nastala kristalizacijom dolomita i krečnjaka. Kao ukrasni kamen mermer je veoma cenjen u građevinarstvu, a često ga možemo videti i u vajarstvu. U Srbiji je najznačajnije nalazište mermera na Venčacu kod Aranđelovca, ali ga ima u značajnoj meri i u okolini Zlatibora. U svetu je najpoznatije nalazište mermera italijanskom gradu Karari koji se po njemu zove karara-mermer. Mermer kao ukrasni kamen je veoma cenjen u građevinarstvu prvenstveno zbog kvaliteta, ali i  elegancije. Ukoliko želite da vašem kupatilu date posebnu notu luksuza onda je vreme da ga opremite mermerom. Izgled kupatila će biti potpuno drugačiji jer će ono zračiti prefinjenim stilom i ukusom. Idealan je za upotrebu u prostorijama gde ima puno vode, kao i tamo gde je neophodna povišena higijena. Lako se održava, pa je jedan od omiljenih materijala svake domaćice.

Ovo morate znati kada sređujete vaše kupatilo u mermeru

Kada kupujete materijal i renovate kupatilo obratite posebnu pažnju o mestima gde on sme biti klizav. Kad se već odlučite za takvo opremanje kupatila morate da znate koji mermer ćete staviti na zid a koji na pod. Lako se održava i to je veoma važno. Pri tome je važno da mermer bude kvalitetan, kako bi vas dugo služio i imao odgovarajući sjaj.

Šta kažete na pločice sa izgledom mermera?

Još jedna dobra ideja koja će svakako doprineti na luksuzu jesu i mermerne pločice. Samo postavljanje mermera je komplikovanije i za kupce sa „dubljim džepom“, zato je naša preporuka – granitne pločice sa teksturom mermera. Njihovo postavljanje je daleko povoljnije, a nećete izgubiti na verodostojnosti, jer verno imitiraju mermer, a i lakše se postavljaju. Da bi izgled mermera dobio na značaju preporuka su pločice većih dimenzija jer fuge neće prekidati žile. Najbolje rešenje jeste da mermer kombinujete sa pločicama teksture drveta. Pločice postavite na zidove, a drvo na pod. Tako ćete utopliti vašu oazu mira i relaksacije.

Još neke ideje za uređenje kupatila

Za čas možete dobiti najlepše meste ko stvoreno za uživanje i relaksaciju tako što mermer lako i jednostavno kombinujete sa staklom, granitom ili nekim trećim materijalom. Šta kažete na luksuznu kadu, sa akcentima stakla i mermera, zatim starinski pod i umivaonik čistih linija? Prelepo zar ne? Ili, pak, granit? Granit baš kao i mermer ne zahteva posebno održavanje. Veoma je tvrd i otporan na prljavštinu tako da je gotovo idealan za kupatila kao i za radne površine, a i lako se može ispolirati do izuzetno visokog sjaja. Granit baš iz razloga jer je izdržljiv materijal i lako dostupan možemo koristiti za izradu podova i radnih ploča. Granit možete pronaći u različitim bojama, a upravo vrsta materijala koja se nalazi u njemu određuje koje će boje on biti. Ne klizaju se gotovo uopšte, pa su iz tog razloga idealni za postavljanje u kupatilima. Ipak, ne zaboravite da za njihovo postavljanje angažujete stručnjake kako biste mogli da uživate u čarima novog kupatila.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing