Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Kupatila crne boje – veoma trendi i jedinstvena

Kupatila crne boje – veoma trendi i jedinstvena

Fascinantna, mistična, neprolazna boja. Veoma je moderna, i svakako je pravi izbor ukoliko se odlučite da u ovoj boji dekorišete Vaše kupatilo.

Ova boja jedna je od osnovnih boja mnogih muževnih prostorija, pa shodno tome postoje i različiti načini za njenu primenu. Veoma se lepo kombinuje kao detalj, ali i kao celina, stvarajući pri tome lep i prijatan ambijent. Međutim pri dizajniranju vama dopadljivog kupatila morate obratiti pažnju i na male detalje jer su oni ti koji kasnije prave veliku razliku.

Akcentni crni zidovi

Ukoliko želite da u Vaše kupatilo uvedete radikalnije promene onda sa crnim zidovima nećete pogrešiti. Sa druge strane, pak, ukoliko ne želite da crna pevlada u celokupnom kupatilskom enterijeru preporuka je akcentni zid. Ovakvu površinu možete veoma lepo uklopiti tako što ćete je kreirati oko zone kade ili tuša. Na taj način ćete istaći ove komponente, sa jedne strane, a sa druge strane, uspešno kreirati neutralni prostor. Vaše mermerne ili kamene površine možete okrečiti lepim pravougaonim, heksagonim ili kvadratnim obrascima. Sjajne pločice izgledaće savršeno u kombinaciji sa kontrasnim fugama. Na taj način ćete ih istaći, a prostor će dobiti neophodnu teksturu, i delovaće prilično inovativno i interesantno.

Nekoliko crnih zidova

Zidovi u istom tonu dobra su preporuka za one koji vole crnu boju ili koji hoće da stvore malo muževniji prostor. Za kreiranje retro ambijent dobro će vam poslužiti crni teksturni paneli. Ukoliko imate nešto manja kupatila crne kamene pločice na svim zidovima u kupatilu su dobra preporuka. Kada je reč o retro ili art deko kupatilima sjajne crne pločice sa belim fugama će dobro pristajati. Kako biste osvetlili vaše kupatilo možete dodati nekoliko možete dodati velike prozore. Takođe, sumoran izgled vašeg kupatila možete ”oterati” tako što ćete iskoristiti vedrije nijanse drvenih podova, odnosno parcijalno pokriti zidne površine crnim  pločicama i dodati, pa potom dodati bele ili drvene elemente u mešavinu.

Crni lavabo

Beli lavaboi su ”običniji” i lakši izbor, dok crni lavaboi ostavljaju ozbiljnost i jači vizuelni uticaj u vašem savremeno dizajniranom kupatilu. Crni lavabo se lako uklapa u bilo koji stil, u zavisnosti od finiša i materijala. U minimalističkim, tardicionalnim i savremenim kupatilima polirani kamen će izgledati veoma lepo i stilski.

Finiši i postavljanje

Pre adaptacije i reorganizacije vašeg kupatilskog prostora važno je da znamo sa kojim materijalom raspolažemo jer će crni elementi nameštaja dalje definisati stil vašeg kupatila. Pažljivom selekcijom finiša za elemente u kupatilu i karakteristika aksesoara oko njega postićićete i taj važan korak. Takođe, i svetlo lakirani i mat finiši mogu se koristiti za kreiranje rukohvata na elementima koji okružuju lavabo, pultove i druge komponenete kupatila. Ljubitelji koloritnijih metala često se odllučuju  za hromirane komponente, dok tamna kupatila sa belim mermernim pločama možemo primetiti kod vlasnika koji više preferiraju tople metalne detalje koji nastaju na mesinganim ručkama i koji se odlično uklapaju u vaše kupatilo.

Keramika i pločice

Većina ljudi smatra da je nepotrebo ulagati previše vremena u izbor pločica. Tada se oni i odlučuju za keramiku i pločice svetlih boja. Međutim, zašto ne razmisliti o crnim pločicama? Sa njima ćete dobiti na luksuzu i stilu. Osim toga crne pločice se odlično kombinuju sa drugom bojom, pa će biti odlično uklopljena nezavisno od celokupnog stila dizajna ostatka kupatila.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing