Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Kako urediti malo kupatilo sa tuš kabinom

Kako urediti malo kupatilo sa tuš kabinom

Često smo u situaciji da prostor koji imamo nije dovoljan za uređenje kakvo smo zamislili. Tu se niže i nemogućnost proširivanja i pomeranja zidova, što i nije loše. Naprotiv, najbolje je naučiti organizovati se u malom i ograničenom prostoru.

Kupatilo je često gotovo najmanja prostorija u domu, a u koju sa druge strane, treba da stane mnogo krupnih sanitarija i sitnica. Moguće je savršeno urediti i ovaj prostor, pa je potrebno samo malo kreativnosti i upoznatosti sa najpotrebnijim elementima i šta je sve za kupatilo potrebno, bez viška delova i detalja.

Malo kupatilo sa tuš kabinom – velike ideje

Mali prostor u kupatilu moguće je opremiti i urediti, a da bude u skladu sa željenim stilom, pa i modernim detaljima. Malo kupatilo sa tuš kabinom – rešenje je za svaki minimalistički dizajn i kvadraturu. Tuš kabine tu su upravo da uštede prostor. Za razliku od džakuzija i kade, zauzimaju vertikalan deo, najčešće ugao kupatila. A upravo je ključna ideja iskorišćavanje vertikalne dimenzije prostora. Sve što može da se postavi u visini, a da je potpuno bezbedno, treba realizovati. Tuš kabine su te koje imaju odlične dimenzije – osnova može biti manja od 80 centimetara, pa na više, uz lučni, okrugli, kvadratni ili pravougaoni oblik. Unutar tuš kabine može se postaviti više polica za kozmetiku i preparate, čime se dodatno štedi prostor kupatila. 

Vertikalno se postavljaju zavese ili staklo. Savetuje se što svetlije staklo, kao doživljaj proširenja prostora. Sve za kupatilo danas je moguće pronaći u najmanjim dimenzijama, kako bi prostor bio što funkcionalniji. S ozbirom da tuš kabine zauzmu ugaoni deo najčešće, ostatak prostora moguće je urediti takođe dobrom organizacijom i korišćenjem svakog ugla i zida.

Druge ideje – dodatno uređenje malog kupatila

Malo kupatilo sa tuš kabinom vrlo je funkcionalno i ima slobodnog prostora. Pored tuš kabine, postoji još načina da se prostor uštedi. Jedan od načina jeste postavljanje vrata sa spoljnim otvaranjem. Tako se štedi prostor jer ne morate da ostavljate slobodnog mesta za otvaranje ka unutra. Sledeći način jeste ugradnja lavaboa u kompletu sa kupatilskim nameštajem. Tačnije, savremeno uređenje gotovo da podrazumeva da se ispod lavaboa nalaze police, ili ormarići sa vratancima. Tu se mogu odložiti peškiri, kozmetika ili druge sitnice za koje inače ne biste pronašli mesta u kupatilu, ili bi izgledalo nesređeno. Vertikalno korišćenje prostora, pored tuš kabine, odlično je i za ostatak uređenja kupatila. Visoke police, ormari ili komode sjajno će obogatiti prostor, a da vi možete staviti sve one sitnice koje nije praktično držati u sobi, a da u kupatilu bude sve maksimalno sređeno. Dodatno rešenje je postavljanje ogledala iznad lavaboa, uz rasvetu i police sa strane. Tu se stavljaju četkice i kaladont, četke za kosu, sapuni i slično. 

Sve ono što je potrebno da bude na dohvat ruke u svakom trenutku. Važno je istaći da i boje u kupatilu mogu uticati na doživljaj raspoloživog prostora – svetle boje su dominantne u ostvarenju ovog efekta. Izrada kupatilskog nameštaja po meri doprinosi idealnom uređenju prostora, tako da može da se iskoristi svaki ugao, slobodan centimetar i napravi funkcionalno malo kupatilo sa tuš kabinom. Još nešto što se preporučuje jeste ugradnja wc šolje u zid, u kome se nalazi vodokotlić. Tako se koriste stubovi ukoliko ih ima, ili ispupčeni zidovi u kupatilu. Mnogo je raznih ideja, samo je potrebno razviti kreativnost. Malo kupatilo sa tuš kabinom odličan je primer dobrog uređenja i sjajnog korišćenja raspoloživog prostora. Pored tuš kabine, tu su i dodatne ideje kao što je ugradnja lavaboa sa ormarićem, ogledala uz police, vrata sa spoljnim otvaranjem i mnogo drugih načina. Uz raspoloživa finansijska sredstva, pustite kreativnosti na volju ili odaberite profesionalnu pomoć, da bi sve za kupatilo bilo odlično uklopljeno.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing