Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Kako povrati sjaj vašeg zapuštenog gostinjskog kupatila?

Kako povrati sjaj vašeg zapuštenog gostinjskog kupatila?

Od velike važnosti jeste da se vi i vaš dom pokažete u najboljem svetlu pred gostima. Uostalom, dobra atmosfera u vašem toplom i skladno opremljenom domu razlog je više da se odsedanje kod vas duže pamti.

Ali, da bi se dragi gosti, uopšte, osećali kako u svom domu neophodno je da ispoštujete važne uslove oko sređivanja doma, odnosno, kupatila kao važnim i nezaobilaznim delom svakog stana odnosno kuće.

Šta je potrebno za početak?

Da li je trenutni raspored elemenata u kupatilu dobar? Ukoliko jeste, veliki deo posla ste ostavili iza vas. Ukoliko imate veliki prozor dobićete na draži jer ćete tako uneti dosta prirodnog svetla. Priznaćete da ta slika deluje veoma lepo u prostoru. Kako biste otvorili prostor  preporuka je da izbacite pregradne zidove jer  oni u velikoj meri smanjuju i zatvaraju prostor.

Kako namestiti WC šolju?

Ne pomerajte bez preke potrebe WC šolju, možete malo ka ulazu u kupatilo da ne biste došli u problem zbog pomeranja instalacija. Jednostavnu i čistu površinu ćete dobiti tako što kod WC šolje napravite oblogu oko ugradnog vodokotlića. Takođe, kao što je to slučaj sa WC šoljom, i umivaonik ne pomerajte bez neke preke potrebe. Važno je istaći da tačne izvode instalacija za umivaonik određujete tek kada pronađete odgovarajući umivaonik, kao i komodu. Vodite računa da komoda ne prelazi odgovarajuću dužinu zbog tuš kabine.

Kada je nezaobilazan deo gostinjskog kupatila

Na zid sa prozorom postavite vašu kadu. Uredite baš ovaj deo kupatila za uživanje i opuštanje posle napornog radnog dana. Neka i dimenzije kade budu skladno i tačno proračunate u odnosu na prostor sa kojim raspolažete. Ukoliko sa druge strane kade postavljena tuš kabina, kadu možete odvojiti od zida sa prozorom ka sredini kupatila za određeni razmak, a zatim i prednji deo kade da poravnate sa prednjim delom tuš kabine. Iza kade će se verovatno formirati banak iz kog izlazi baterija za kadu. Visina prozora odrediće i visinu banka u vašem kupatilu. Na banak možete odlagati kozmetičke proizvode potrebne za korišćenje kade. Umesto kadice na pod tuš kabine možete postaviti trakasti slivnik. Odlična ideja jeste da vrata tuš kabine budu jednokrilna pravljena od kaljenog providnog stakla. Bateriju za tuš kabinu možete postaviti na zid na kome se nalazi prozor. Ručni i fiksni tuš i vaš ugradni mešač su dovoljni u kabini, tako da samu lulu odnosno slavinu možete komotno da zaboravite.

Veliko ogledalo proširuje kupatilo

Prostor možete vizuelno povećati ukoliko iznad umivaonika postavite veliko ogledalo. Možete postaviti i lampice iznad ogledala koje ćete koristiti u kozmetičke svrhe. Za takve prilike možete koristiti nadgradni ili ugradni u ploči umivaonik. Prostor za sve neophodne sitnice možete dobiti tako što ćete ispod ploče napraviti komodu. Neka vam donja fioka bude duboka. Ona može biti veoma korisna za kozmetičke preparate koji se prave u većim pakovanjima. U tom slučaju neka vam gornja bude plitka kako biste u nju smeštali sitnije stvari.

Koje boje ukombinovati u gostinjskom kupatilu?

Idealne boje za gostinjsko kupatilo su kombinacija sive i bele boje, ili krem, ali i kombinacija braon boje i boje slonove kosti. Velike površine neka vam budu svetle, a drugom bojom ističite detalje. Deo u tuš kabini, banak kod kade ili WC šolje mogu biti detalji. Zbog lakšeg održavanja ne postavljajte dekor hrapave teksture u tuš kabinu. I za kraj, šta mislite o bambusu ili nekoj drugoj biljci u kupatilu? Zelena boja bi u potpunosti otvorila prostor, a vi ćete lako dobitimesto za bekstvo od svakodnevne gužve i  samo vašu oazu mira.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing