Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Kako da doterate kupatilo i povećate cenu za izdavanje stanova?

Kako da doterate kupatilo i povećate cenu za izdavanje stanova?

U pogledu vrednosti i povraćaja ulaganja kod nekretnina, obnove kupatila su na drugom mestu, odmah nakon renoviranja kuhinja. Kao što se kaže, kuhinja i kupatilo zaista prodaju nekretninu. 

Pogledajte i sami. Ako odete na kategoriju na oglasnicima, na primer, izdavanje stanova Beograd, videćete da stanovi koji imaju uređeno kupatilo i kuhinju imaju znatno više cene rentiranja u odnosu na stanove kod kojih su kupatilo i kuhinja u lošijem stanju.  Iznajmljivači će definitivno izdvojiti više novca za rentiranje stana koji nudi moderno, funkcionalno i sveže kupatilo.   

Kako stanje kupatila može da utiče na cenu izdavanja, ali i prodaje? 

Obnovljeno kupatilo u proseku omogućava stanodavcima da povećaju traženu cenu za oko 15%. Ovo možda ne zvuči previše naizgled; međutim, vremenom može da dovede do značajnog povraćaja ulaganja. Naročito ako radite obnovu kupatila sa malim budžetom.  Takođe, ako isti stan rešite da prodate, tržišna cena će se takođe povećati kao rezultat obnove kupatila. Dakle, ako planirate da prodate nekretninu za iznajmljivanje bilo kada u narednih pet do deset godina, verovatno će ažurirano kupatilo i dalje da obezbedi dobar povraćaj ulaganja.  

Koliko ulaganja je potrebno? 

Jedna od najvažnijih stvari koje treba imati na umu prilikom izračunavanja troškova obnove kupatila u stanu koji planirate da izdajete- jeste da zaista ne morate da se brinete, čak se i ne preporučuje da previše ulažete u kupatilo. Uprkos onome što ste možda videli na televiziji, većina stanara ne traži ultra luksuzne, previše stilizovane nekretnine. Umesto toga, oni žude za funkcionalnim životnim prostorima koji izgledaju moderno i koje imaju ugodnu atmosferu. To znači da nije uvek neophodno izvršiti potpunu obnovu kupatila da bi se povećala stanarina i kako bi se privukli kvalitetni stanari, ponekad su i manje adaptacije podjednako efikasne.  

Šta sve možete preurediti?

Evo nekoliko ideja koje će vam pomoći da preuredite kupatilo u stanu za iznajmljivanje:

  • Zamena postojećih podnih pločica novim
  • Ažuriranje tuša novim zidovima i pločicama
  • Zamena kade, lavaboa ili wc šolje
  • Zamena baterija za kupatilo  za nove, kvalitetne
  • Nabavka novih ormarića za kupatilo
  • Zamena starih držača za peškire, sapune i slično sa novim
  • Ulaganje u nova rasvetna tela
  • Dodavanje akcentnog zida u kupatilo
  • Krečenje ili dodavanje novih tapeta
  • Zamena starog ogledala za kupatilo novim

 

Saveti za doterivanje kupatila po povoljnim cenama

Sve dok veličinu, konfiguraciju i funkcionalnost trenutnog kupatila ne treba menjati, nadogradnje poput ovih mogu da dovedu do neverovatne transformacije. Kada odlučujete za koje od navedenih stavki ćete se odlučiti, gledajte da izbori koje napravite budu neutralni, jer zakupci stanova vole kada imaju priliku da sami stilizuju prostor. I zato, ako birate pločice, birajte jednostavne svedene varijante, isto je i sa slavinama, tapetama i dodatnom opremom za kupatilo. Rezultat bi trebalo da bude obnovljeno i funkcionalno kupatilo koje bi trebalo da privuče prosečnu osobu i da su svi materijali kvalitetni kako bi mogli da izdrže dugotrajnu upotrebu.  

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing