Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Kakav treba da bude kupatilski nameštaj

Kakav treba da bude kupatilski nameštaj

Kada je u pitanju renoviranje stana, jedna od prostorija koja dobija pažnju u tom smislu tek ako se nešto nepredviđeno desi jeste kupatilo, ali uvek je dobra ideja promeniti poneki detalj čak i ako niste materijalno u mogućnosti da renovirate celu prostoriju.


Ne morate menjati pločice ili sanitarije, to je veliko ulaganje. Ali uvek možete da promenite mali pokretni deo poput vitrinice ili da ukrasite postojeći kupatilski nameštaj.

Materijal od kojeg se pravi kupatilski nameštaj

Kada je reč o nameštaju koji se koristi u prostorijama gde je izražena vlaga (a to su prostorije sa mokrim čvorom – kupatilo i kuhinja), materijal od kojeg se pravi taj kupatilski nameštaj treba da bude izdržljiv, da podnosi promene vlage u vazduhu, kiselinskog sastava vazduha, temperature. Kupatilski nameštaj se zato pravi od polumekih materijala medijapana i univera, koji se dobijaju termičkim presovanjem iverice i smole. Smola sprečava kupatilski nameštaj da upija vlagu ili da se rasprši iverica usled isparenja. Kupatilski nameštaj napravljen od ovih materijala jeste izdržljiviji od običnog drveta ili iverice i možete ga brisati vlažnom krpom ili sredstvima za čišćenje, dobro podnose jaka isparenja sredstava za ribanje toaleta i drugih kiselina koje se koriste u tom prostoru, ali nije poželjno eksperimentisati stavljanjem hemikalija direktno na kupatilski nameštaj jer će promeniti boju. Kupatilski nameštaj je obložen posebnim folijama koje mu daju lepe boje i dezene, ali kupatilski nameštaj nije sasvim neuništiv. Dobra odlika ovih materijala je što bolje tolerišu mehanička oštećenja, tj. teže je napraviti slučajnu ogrebotinu ili udubljenje, iako nije nemoguće.

Kupatilski nameštaj nije skup kao što se misli

Zanimljivo je to što se misli da je najveća investicija za nameštaj zapravo kupatilski nameštaj. Ako nabavljate kolekciju najnovijeg dizajnera, možda to i jeste tačno. Ali prosečna radnja za kupatilski nameštaj ili majstor koji izrađuje kupatilski nameštaj ne naplaćuju basnoslovne sume. Uzmite u obzir to što je kupatilski nameštaj izdržljiv pa ga nećete često menjati (osim ako ga namerno uništite), možete ga osvežavati dekoracijama koje se lako primenjuju na površine za kupatilski nameštaj, a u poređenju sa površinom prostora i brojem kupljenih koma nameštaja možete uštedeti više nego u drugim prostorijama. Kupatilski nameštaj može biti samo viseći element sa ogledalom koji se postavi iznad lavaboa i škrinja koja pokriva sifon i ventile ispod lavaboa. Kupatilski nameštaj može da bude uspravna polica pored tuš kabine ili kade ili čak ormarić sa vratancima. Kabasti kupatilski nameštaj više košta jer je više materijala i vremena potrebno da se napravi, pa možete uštedeti ako nabavite otvorene police i uredite njihov sadržaj tako da budu uredno raspoređeni detalji, različitih usklađenih boja i pregledni.

Kupatilski nameštaj olakšava život

Nekada je moda bila takva da je svaki kom nameštaja bio izrazito dubok. Smatralo se da dublje police ostavljaju više prostora za skladištenje i lepše izgledaju. Danas je većina polica i ormana, pa i kupatilski nameštaj, napravljeno tako da su dubine posebno premerene da ne budu veće nego što je neophodno, nema praznina ili viškova vazduha (praznog prostora). Shvatilo se da je kupatilski nameštaj prava potreba, a ne samo ukras.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing