Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Ideje za kupatilo: keramičke pločice, oprema, sitnice...

Ideje za kupatilo: keramičke pločice, oprema, sitnice...

Ako ove godine želite da makar deo svog doma preuredite, predlažemo Vam da birate kupatilo. Prostorija u kojoj počinjemo i završavamo dan svakako je to zaslužila, baš kao i Vi opuštanje u sasvim drugačijem ambijentu!


Stoga Vas ovoga puta savetujemo kako sve možete udahnuti potpuno nov život svom kupatilu, gde smo, naravno, neobične kermičke pločice stavili na prvo mesto.

Keramičke pločice za zidove kupatila

Moderna kupatila podrazumevaju nešto drugačije kermičke pločice od onih standardnih koje smo navikli da viđamo u bezmalo svim prostorima. Stoga Vas savetujemo da birate sasvim drugačije zidove, koje će upotpuniti kombinacija pločica i boje za zidove.

Najpre se kao stil izdvaja kombinacija crne i bele, koja podrazumeva crne pločice standardne kvadratne forme i belog zida. U istom tonu možete nastaviti i sa detaljima ili birati zidnu borduru u crno-beloj varijanti, gde će pločice biti poput mini-mozaika.

Za njima mogu slediti bele pločice čije su dimenzije u pravougaonom obliku, te deluju poput zida od cigle. Njih možete upotpuniti i belim zidom, te dobiti jedno klasično, a lepo kupatilo.

Spa-centri su postali veoma popularni, te uz keramičke pločice i sopstveno kupatilo možete pretvoriti u spa-oazu. U tom slučaju trebalo bi da na zidove postavite bež mat pločice, koje će upotpuniti isti takav zid, dok će tuš-kabina ili zid iznad biti urađen uz keramičke pločice pločice sa teksturom drveta, većih dimezija, kako biste vizuelno uneli dašak prirode u prostor.

Podne pločice

Nekada je dovoljno promeniti samo dotrajale podne pločice pa da kupatilo zablista novim sjajem.

Ako ste se odlučili za potpuno belu ili crno-belu varijantu, za Vas bi najbolje bile keramičke pločice za pod sa crno-belim šarama u vidu etno motiva ili bogato urađenih ornamenata, koje će ujedno biti kako dovoljno upečatljive tako i pravi pokretač prostora.

Za kupatila poput spa-oaza predlažemo da podne pločice budu u bledo-zelenoj varijanti kako biste zaokružili izgled poput prirode, odnosno u pločice u tamnijoj teksturi drveta koje će izgledati poput drvenog poda.

Ako je Vaše kupatilo klasično i želite samo da mu promenite pod, za Vas će najbolji izbor biti pločice većih dimenzija u mat-sivoj boji, koje će uneti oštricu modernosti u prostor i istovremeno biti veoma praktične za čišćenje.

Oprema i detalji

Dodatna oprema za kupatilo trebalo bi da se dobro uklopi uz pločice i boje zidova, te pažljivo vodite računa kada birate ovakve elemente.

Ako ste se rešili za princip crno-belog kontrasta nemojte skretati u šarenilo, koje se takođe može postići čak i onda kada je kombinacija samo dve boje u pitanju. Umesto toga, dozvolite samo da podne pločice unesu dinamiku u prostor, čiji ostatak ćete organizovati po blokovima boja – na primer, bele zidne pločice uz beli nameštaj za kupatilo i bele elemente poput držača za sapun i peškire.

Za spa-kupatila predlog je da se keramičke pločice u teksturi drveta kombinuju uz bež nameštaj i iste takve detalje, čija druga varijanta predstavlja bledo-zeleni nameštaj ukoliko su podne pločice u istoj boji. Ovakvim kupatilima treba obavezno dodati i biljke koje će upotpuniti čitav doživljaj, a bilo bi dobro da se potrudite da i peškiri budu u bojama prirode.

Osnovni elementi za savršeno kupatilo

Kada je u pitanju opremanje kupatila, ključni elementi su neizostavni za postizanje funkcionalnosti i estetike. Razmotrite sledeće kategorije prilikom planiranja vašeg kupatila:

Tuš kabina ili kada

Razmislite o tome da li vam više odgovara tuš kabina ili kada. Tuš kabina može uštedeti prostor i pružiti moderan izgled, dok je kada idealna za opuštanje i uživanje. Za manja kupatila, tuš kabina je odličan izbor jer štedi prostor i može se lako uklopiti u bilo koji dizajn. Sa druge strane, kada pruža mogućnost dugih, opuštajućih kupki, što može biti pravi luksuz nakon napornog dana. Takođe, kombinacija tuš kabine sa kadom može biti idealno rešenje za fleksibilnost. Pogledajte našu ponudu tuš kabina i kada kako biste pronašli savršeno rešenje za vaše kupatilo.

Sanitarije za kupatilo

Sanitarije su osnovni deo svakog kupatila. Kvalitetne sanitarije ne samo da će obezbediti dugotrajnost, već i doprinose higijeni i estetici prostora. Prilikom odabira sanitarija, obratite pažnju na materijale koji su otporni na vlagu i lako se čiste. Takođe, razmislite o dizajnu koji će se uklopiti sa ostatkom vašeg kupatila. Energetski efikasne i ekološki prihvatljive sanitarije mogu vam pomoći da smanjite potrošnju vode. Naša ponuda sanitarija za kupatilo zadovoljiće sve vaše potrebe.

WC šolje

WC šolja je neophodan element svakog kupatila. Naša kolekcija WC šolja nudi različite stilove i funkcionalnosti, od klasičnih do modernih rešenja. Prilikom izbora WC šolje, razmislite o modelima sa niskim protokom vode za uštedu. Takođe, ugrađeni bidei mogu biti praktičan dodatak. Montažne šolje omogućavaju lakše čišćenje poda i vizuelno povećavaju prostor. Uvek se odlučujte za modele sa kvalitetnim mehanizmima za ispiranje kako biste osigurali dugotrajnu upotrebu.

Lavaboi

Lavabo je centralni deo svakog kupatila. Naša selekcija lavaboa obuhvata različite veličine, oblike i stilove, prilagođene svakom ukusu i potrebama. Razmislite o materijalima koji su otporni na ogrebotine i lako se održavaju. Dizajnerski lavaboi mogu postati pravi ukras vašeg kupatila, dok ugradni modeli omogućavaju dodatni prostor na radnoj površini. Kombinujte lavabo sa odgovarajućom slavinom kako biste postigli harmoniju u izgledu. Ugradnja ormarića ispod lavaboa može vam pružiti dodatni skladišni prostor za kozmetiku i sredstva za čišćenje.

Kupatilski nameštaj

Da biste maksimalno iskoristili prostor i obezbedili dodatni skladišni prostor, ključan je pravilan izbor kupatilskog nameštaja. Odaberite iz naše bogate ponude kako biste kreirali funkcionalno i estetski ugodno kupatilo. Kupatilski ormarići sa ogledalom mogu vam pomoći da uštedite prostor i organizujete kozmetiku. Otvorene police su savršene za prikazivanje dekorativnih predmeta i peškira. Razmislite o visećim elementima kako biste oslobodili podni prostor i olakšali čišćenje. Vodite računa da nameštaj bude otporan na vlagu kako bi trajao duže.

Dodavanjem ovih elemenata možete biti sigurni da će vaše kupatilo biti potpuno opremljeno, funkcionalno i estetski privlačno. Posetite našu stranicu i otkrijte širok spektar opcija koje su vam na raspolaganju.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing